Friday, 21 February 2014

welcome to newMember



Our new family member... Saga flx auto kaler silver... alhamdulillah diberikan rezeki...... Baru jer sampai tadi ... last week apply loan... last wednesday gi bank setelkan agreement sumer.... banyaknyer kena sayen....nak tergeliat jari ni.... Sbb aku asal KL so nak gak la reg num pun wilayah.... apaker significant nyer.... hehehe.... now kat blakang digits tuh ada letter Q (.... owh ... baru aku tau)
Sebenarnya keter ni untuk ganti wira persona yg dah tua sgt2 tu.... dah tahap beyond economical repair kihkihkih.... mcm tau2 jer kan tuan dia nak beli baru.... mcm2 ragam dia buat... paling x tahan , aircond dia rosak... kejap working kejap tidak.... kalau hari papa gi work sendiri maka aku n anak2 kira tak berkereta lah.... rasa cam patah kaki masing2....
Banyak jasa wira tu kat kami.... masa papa beli from housemate dia tu pun keter tu mmg dah tua.... dia beli pun sbb aku la....masa tu kami lom hubbyNwifey lagi... baru jer nak seriyes2.... hehehe... pada hal dia sendiri pun lom ada driving license masa tu... baru tergedik2 blajar driving lepas working hour.... heheheh... wonder why dia beli wira tu, aku rasa sbb dia kesian kat kawan dia, somemore dia lom ada license. Cemaner keter tu dia beli masa tu macam tu la keter tu sekarang, yg tukar cuma tayar ngan rim.... hehehe.... punyer lahhhh....  dah teruk sangat dah keter ni, tak sure lagi apa nak buat... nak jual pun rugi, untung tidak.
Lepas ni pagi2 aku jadi supir lah hantar anak2 ke sekolah and all... boleh kurangkan beban papa... kesian kat dia terkejar sana sini.... kalau bukan sbb si Maliha tu mentel jer nak bersiap pagi2, mmg aku suruh jer dorang naik van, jimat masa aku.







4 comments:

  1. Replies
    1. alaaaa... kecil kecilan jerrr.... hehehe

      Delete
  2. Wah keta baru. Mesti best sbb bau kodai lagi kan heheh.

    Anak aku sek keb naik van sbb waktu blik kan tak sama kan. Tapi tahun ni walopon naik van , 3 hari siminggu tetaplah aku yg pickup n terus bw gi sek agama sbb tak sempat, makan dlmmketa, tukar baju kat sek.Bertambahlah asik kuar masuk umah je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak aku tanya... pesal ada bau plastic.... hehehehe

      aku lom rasa lagi kepayahan ni sbb baru maliha sorang jer sek keb.... skang pun ada 2 hari kena masuk 20mins awal.... tak kuasa aku nak layan... naik van jer la... apatah system sekarang ni, baik mcm kita dulu semua keluar serentak.

      Delete