Saturday, 22 October 2011

menyesakkan....



gambau pinjam 

 tak tau nak cakap apa.... cukup2 la ngan 1 filem jer... lebih banyak buruk daripada baik... kalau ada baik pun tang mana aku pun tak tau... mmg la rated 18sx... tapi kat tv tu kejap2 iklankan ...  hmmmm



2.
Tak sanggup upload gambau mayat dia.


3.


Sunday, 9 October 2011

Panggilan Haji

Flight wakman is on the 11th Oct.  kat Senai airport. So skang ni wakman lam bas heading tu my MIL's.

Aku happy sbb:
~ hasben aku dapat pergi.
~ hasben aku dapat teman mak dia.

Aku sedih sbb:
~ sama2 register 6 taun lalu tapi aku sorang tak dapat pergi. Bila dapat pergi pun tak tau lagi eventhough aku postponekan selama 3tahun.
~ lama lagi dapat jumpa hasben.

Is it blepharospasm?

On thursday 6th Oct kat SDMC aku buat 4 test.


  1. MRI brain scanning.
  2. EMG test
  3. BAEP test.
  4. blood  test ........ hari yang amat meletihkan... lama menunggu dan kena to and fro north and south wings ... puasa lak tu 
Alhamdulillah aku pass MRI, EMG dan BAEP test. Blood test result tak bley dapat on that day sbb sample tu kena hantar kat lab luar sbb case cam aku ni very rare. 
According to specialist maybe ni case Blepharospasm. So far pas 3x makan benzhexol 2mg tab rasa2nya ada perubahan... mata tak sensitive to light sangat dan mata pun tak letih dah. Hopefully boleh cure dengan ubat tuh. 

Before undergo MRI tu aku stress sangat... selalu  terfikir yang bukan2. Nak masuk machine tu pun da cukup stress. Dah la operator MRI tu lelaki ... ngan aku kena pakai patient scrub  (yang ikat kat belakang) ... terkedek2 dan tergedik2 la aku jalan sambil pegang scrub kat blakang...  kalo tak kang dia tau lak aku pakai spender kala apa... ekekekek.. Anyway it was an experience la dapat masuk lam MRI machine. Terang dan sangat bising.

Pas tu sementara tunggu report MRI aku wat EMG ngan BAEP test... masa wat BAEP test aku tertidur sbb lama sangat lebih 1hr.

Next visit is on 22nd Oct.