Sunday, 22 December 2013

Back to school preparations

Semua dah beli kecuali buku sekolah kakak sbb ada yang xder stock dekat bookshop sekolah... Text books pun on the 31st baru available..... Uniform PASTI Hana...... 

What else....? Breakfast sebelum pergi sekolah....


Dah siap 1.5kg tepung frozen karipap.... Sakit tangan pakai roller pin.... So pi beli pasta machine RM59 ... Main beli jer.... Tu jer jenis yg ada kat kedai nearby..... Nasib quality elok.... Mula2 awkward dan x menjadi licin dough lepas kena roll.... Macam nak give up jer dan pakai roller pin balik.... Tapi dah invest beli time2 sengkek ni harus la rajin try banyak kali sampai pandai... 
Next frozen donuts pulak....... Semalam cari waffle maker kat  Harvey Norman MV, tapi xder stock.... :p 
Penting sangat prepare breakfast stock sbb anak2 cerewat bab2 breakfast ni.... dan now jadi 3orang yg ke sekolah, mak kena efficient lah.


Access to TV dan ipad mama dah sekat.... Kenalah bagi activity lain... Lebihan dough bagi budak2 ni main.... Habis pasta machine ku dikerjakan... Huhuuu


Serious jer kakak.... Nak main dough pun serious.... Hahaha.... Mama panggil dia 'guru bahasa inggeris' sbb.... Hehehe... Sbb macam Maklong dia.... Pantang orang silap bahasa mmg kena tegur dgn dia....






2 comments:

  1. Salam perkenalan juga.Tu dia dah jumpa geng tukar recipe : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitanyer recipe campak2 jer... hehehe

      Delete